ул. „Мургаш", Индустриална зона - Планова, Варна

052 500 590

service@autoexpress.bg

Пон- Петък: 8:00 – 17:00

Пон- Петък: 8:00 – 17:00
SCHEDULE YOUR APPOINTMENT TODAY 052 500 590
ул. „Мургаш", Индустриална зона - Планова, Варна

Монтаж и демонтаж на гуми

Service

Монтаж и демонтаж на гуми

Монтажът и демонтажът на автомобилни гуми са процеси, свързани със смяната на гумите на автомобила. Ето какво представляват тези процеси:

 1. Демонтаж на гумите:

  • Отстраняване на гумите: Първата стъпка при демонтажа е отстраняването на гумите от автомобила. Това се извършва обикновено в специализирани сервизи или работилници, където се използва специална машина за демонтаж.
  • Изпускане на въздуха: Преди да се отстрани гумата, обикновено се изпуска въздухът от нея, за да стане по-лесно и безопасно отстраняването.
  • Отстраниране от джантата: Гумата се отстранява от джантата, към която е закрепена. Този процес може да се извършва с помощта на специализирана машина, която обикновено се нарича демонтажна машина.
 2. Монтаж на гумите:

  • Подготовка на джантата: Преди монтажа на новата или ремонтираната гума, джантата се подготвя. Това може да включва почистване и подготовка на повърхността.
  • Монтаж на гумата: Новата или ремонтираната гума се поставя върху джантата и се закрепва на място. Този процес също може да се извършва със специализирана машина за монтаж на гуми.
  • Напомпване на въздух/азот: След успешния монтаж на гумата, тя се напомпва с въздух/азот до препоръчителното налягане, определено от производителя на автомобила.

И двата процеса, монтаж и демонтаж, изискват специализирани инструменти и оборудване, а професионалистите обикновено извършват тези услуги в автосервизи. Редовната смяна на гумите е важна за безопасността и ефективната експлоатация на автомобила, особено през сезоните с по-екстремни климатични условия.

Запази час