ул. „Мургаш", Индустриална зона - Планова, Варна

052 500 590

service@autoexpress.bg

Пон- Петък: 8:00 – 17:00

Пон- Петък: 8:00 – 17:00
SCHEDULE YOUR APPOINTMENT TODAY 052 500 590
ул. „Мургаш", Индустриална зона - Планова, Варна

Проверка и ремонт спирачна система

Service

Проверка и ремонт спирачна система

Спирачната система е една от най-важните системи във всяко превозно средство, тъй като тя е отговорна за Вашата безопасност.
Спирачната система се състои от основни спирачки (чрез натискане на спирачния педал) и паркинг спирачка (ръчна спирачка). При натискане на педала на спирачката с крак, той създава налягане, което се предава чрез спирачни маркучи към спирачните апарати, които оказват натиск върху дисковете/барабаните чрез спирачните накладки. Това води до забавяне или спиране на автомобила.
Паркинг спирачката работи чрез система от жила, управлявани с помощта на лост (който дърпате с рька) или електродвигател. Издърпването на лоста на ръчната спирачка се трансформира в спирачната сила на колелата.
Съвети:
– Подменяйте компонентите на спирачна система
винаги, когато се налага – Не прегрявайте спирачките – ако сте с динамичен стил на шофиране, купувайте само висок клас продукти за спирачната система
– Сменяйте спирачната течност, когато е необходимо или на всеки 60 000 километра
Обхват на услугите:
– Проверка, както на стоманените спирачните маркучи, така и на гумените
– Измерването на дебелината на спирачните накладки и проверка за наличието на ръб на спирачните дискове, дебелината на дисковете и диаметра на барабаните
– Проверка на състоянието на буталата в спирачните апарати и цилиндрите Доливане или смяна на спирачната течност
– Обезвъздушаване на спирачната система
В автосервиз Ауто експрес БГ всеки ремонт преминава през задължителните проверка и тествания на цялата спирачна система. По този начин не само Вие, но и ние получаваме нужната увереност, че всичко в спирачната система на автомобила Ви е изрядно, надеждно и сигурно.
Запази час